Geleceğe Nefes, Sektöre İlham: Kipaş Holding'den Büyük Adımlar

Tekstilden, enerjiye, çimentodan kâğıda, eğitimden lojistiğe Türkiye'de birçok alanda faaliyet gösteren Kahramanmaraş menşeili Kipaş Holding, geniş faaliyet alanlarının yanı sıra çevre dostu ve sosyal projeleriyle de dikkat çekmeye devam ediyor. 5 yıl önce Orman Bölge Müdürlüğü ile başlattıkları "500 Bin Ağaç Bağışı Projesi", sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda KipaşTekstil ve Orbit Consulting iş birliğiyle, İTHİB’in stratejik ortaklığında düzenlenen Sustainability Talks İstanbul, 3 Aralık'ta görkemli bir açılışla moda ve tekstil dünyasının öncü isimlerini bir araya getirdi. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen etkinlikte, sürdürülebilirlik odaklı çözümler ve yenilikçi yaklaşımlar masaya yatırıldı. 

EKO-TASARIM PANELİ İLGİ ODAĞI OLDU

Etkinliğin en dikkat çeken oturumlarından biri olan “Eko-Tasarımı Tekstil Değer Zincirine Entegre Etmek” başlıklı panelde, Kipaş Denim Genel Müdürü Mustafa Güleken, sektörün önemli temsilcileriyle bir araya geldi. Panelde; İTHİB, Temsan Air, Urban Outfitters, Spinnova Oyj ve SantisTextiles gibi lider firmalar, eko-tasarım ilkelerinin tekstil değer zincirindeki etkisini, sürdürülebilir üretim süreçlerini ve inovasyonun bu süreçlere katkılarını tartıştı. Kipaş Holding, çevreye duyarlılığını yalnızca sektörel etkinliklerle değil, doğa dostu projelerle de somutlaştırıyor. 2020 yılında Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalanan “500 Bin Ağacı Doğaya Kazandırma” protokolü kapsamında düzenlenen beşinci ağaç dikme etkinliği, Kipaş’ın karbon salımını sıfırlama hedefini bir kez daha gündeme taşıdı.  

DOĞAYA KATKI SUNMAK AMACIYLA FİDAN DİKİLDİ

İstanbul’da gerçekleşen bu uluslararası konferansın hemen ardından Kahramanmaraş Kapıçam bölgesinde fidan dikme etkinliği düzenlendi. Sürdürülebilirlik anlayışıyla doğaya katkı sunmak için emin adımlarla ilerleyen Kipaş Holding, fidan dikim etkinliğiyle Sustainability Talks İstanbul’un amacına tamamen ulaşmış oldu.

2030 YILINDA KARBON NÖTR OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Fidan dikme etkinliğinde konuşan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halit Gümüşer; “Karbon salımını üreten bir sektörüz ve bu, tekstilin en büyük sorunlarından biri. Bu bilinçle hem enerji kaynaklarımızı yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz hem de karbon salımımızı telafi etmek için 500 bin ağaçlık bir hedefle hareket ediyoruz. 2030 yılında karbon nötr olmayı hedefliyoruz ve şimdiden bu hedefe ulaştık diyebiliriz. 5 yıl önce başladığımız 500 bin ağaç dikme kampanyamızın beşincisini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık bin 200 kişinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşen Sustainability Talks isminde uluslararası bir konferans düzenledik. O konferansın sonrasında böyle bir ağaç dikme etkinliğiyle işin anlamını bütünlenmiş oluyoruz. 

KİPAŞ İLE UZUN ZAMANLI BİR İŞBİRLİĞİMİZ VAR

Santis Textiles’ten Stefan Hutter ise şöyle konuştu; “Zaten Kipaş ile olan uzun zamanlı bir işbirliği doğrultusunda burada bulunuyoruz. Özellikle Kipaş’ın sürdürülebilirlik anlamında verdiği katkıların bir devamı bu etkinlik. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum.”

 

BURADA OLMAMIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Etkinlikte duygu ve düşüncelerini dile getiren Kipaş Holding yurtdışı davetlisi Elzbieta Rogowska; “Sürdürülebilirlik anlamında Kipaş ile birlikte burada olmamız bizim için çok önemli. Bizler de kendi firmamızda sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalar yapıyoruz ve burada bu etkinliğe katıldığımız için çok mutluyum” dedi.

BURADA KİPAŞ AİLESİNİN ÇOK BÜYÜK ÖZVERİSİNİ GÖRÜYORUM 

Aksa Akrilik Pazarlama Müdürü Enida Hançer yaptığı konuşmada; “İstanbul’da düzenlenen Sustaınability Talksdavetinin üzerine buraya geldik. Üç yıldır da devam ediyormuş meğer. Çok güzel bir etkinlik, daha önce ekim yapılan alanlardan da bahsettiler. Ben Kipaş ailesinin çok büyük özverisini görüyorum burada. Davetli olduğum için ve bizi uluslararası paydaşlarla bir araya getirdikleri için Kipaş’açok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

ETKİNLİĞE KATILDIĞIM İÇİN MUTLUYUM

Kipaş’ın sürdürülebilirlik anlayışına vurgu yapan KipaşHolding yurtdışı davetlisi Victor Tang Kipaş’ın başlangıcını yapmış olduğu sürdürülebilirlik ile alakalı aktivitelerde bulunmak ve bunu destekliyor olmak benim için çok önemli. Burada bulunduğum için ve etkinliğe katıldığım için mutluyum” şeklinde konuştu.