Başkan Akkurt: Kahramanmaraş’ta yeniden inşa süreci ne aşamada?

Akkurt, “İlimizde yaşanan çifte depremlerde yıkılan binaların, yıkılan okulların, bozulan yolların, kamu kurumlarının hizmet binalarının, sağlık tesislerinin, yatırımların ne aşamada olduğunu çıkıp yetkililer şeffaf bir şekilde açıklasın. Hangi inşaatlar başladı? Projeler ne aşamada? Halkımız, bu konuda yeterince bilgilendirilmiyor.”


Onikişubat ilçesinin ihtiyaçlarına değinen Başkan Akkurt, şöyle konuştu: “Ferhuş Mahallesi’nin PTT şubesine, banka şubesine ne kadar ihtiyacı varsa Tekir Mahallesi'nin de ihtiyacı var. Çünkü bölge çok önemli bir stratejik bir ulaşım ağının yükünü çekiyor. 

Bir diğer tarafta Süleymanlı Mahallemiz de tarihiyle, köprüsüyle, çeşmesiyle önemli turizm noktalarımızdan birisi. Buraya turizm amaçlı bir kültür yolu yapılabilir. Bu kültür yolunun etrafına da bölgesel ürünler satışı yapan işyerleri konulabilir. Teşvik edici projeler hazırlanabilir. Ilıca’ya sağlık turizminde kullanılmak için daha kapsamlı hamamlar, sağlık için fizik tedavi hastanesi yapılabilir. Yine bu bölgenin iki büyük sorunu var: Bunlardan biri, yol sorunu. Her gelen milletvekili bu yol için söz veriyor; ama ne hikmet ise meclise gidince unutuyor. 22 yıl iktidarda olan parti, Ilıca yolu hakkında önemli bir adım atmamakta direniyor. Ilıca’nın ikinci en önemli sorunu ise sağlık tesislerinin yetersiz olması. Bakın bölgenin nüfusu yaz aylarında 20 bini geçiyor. Sağlıkta 1 dakikanın, 1 saniyenin önemi çok büyük. O yüzden bölgenin civarında bulunan 10 mahalle, buraya yapılacak hastaneden daha hızlı sağlık hizmeti alabilir. Böylelikle şehirdeki hastanelerin yoğunluğu da azalır.”


Çukurhisar Mahallesi’nde kaya düşme tehlikesine dikkat çeken Başkan Ali Akkurt, şu açıklamalarda bulundu: “Çukurhisar Mahallemize ulaşım sağlayan yolda ciddi oranda kaya düşme tehlikesi var. Bu sorun yıllardır gözardı ediliyor ve sık sık kaya düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapanıyor. Çukurhisar Mahallemiz de Kahramanmaraş turizmi için önemli bir yerleşim bölgemiz. Buralarda kaya mezarları var ve her yıl binlerce insan bu kaya mezarları ziyaret etmeye geliyor. Bir iktidar düşünün ki şehrinin sorunlarına yabancı. Böyle iktidar olmaz. Ben inanmıyorum, bunların bu şehir için adım attıklarına.

Kahramanmaraş'ta hem depremzede var, hem de depremzade var. Depremzedeler gerçekten mağdur olanlar. Depremzadeler ise gerçekten kişisel menfaatlerini peşinde koşup, deprem sonrası varlıklarına varlık katanlar. Şimdi gelin birlik ve beraberlik içinde olalım ve Kahramanmaraş’ımızın Onikişubat ilçesinde birlikte çalışıp güzel projelere, başarılara imza atalım. Bazı ilçeleri görüyorum siyaset üstü hizmetler alıyor. Ama metropol bir ilçenin bulunduğu durum ise başarısızlık oranı yüzde 70’e yaklaşmış. Önümüzdeki haftalarda Expo Fuar Merkezi’nin gelirini ve giderini anlatarak bize ne kazandırmış ne kaybettirmiş onu ele alacağım.”