Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Eğitim (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.03.2025 - 23:05, Güncelleme: 18.03.2025 - 23:05
 

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

Onikişubat ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü ve kahraman şehitlerimizi anmak amacıyla özel bir program gerçekleştirdi. Öğrencilerin duygu dolu performanslarıyla büyük ilgi gören etkinlik, tarihin unutulmaz destanlarından birine anlamlı bir saygı duruşu niteliğindeydi.

PROGRAM İSTİKLÂL MARŞI İLE BAŞLADI Programın sunuculuğunu Gülru Ocak ve Zülal Berire İlgin üstlendi. Etkinlik, saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı 7/H sınıfından Yüksel Ecrin Eroğlu gerçekleştirdi ve Çanakkale Zaferi’nin tarihimizdeki yerini vurguladı. DUYGU DOLU ŞİİRLER VE TİYATRO GÖSTERİLERİ Program kapsamında 7/G sınıfından Alperen Yanık, “Övün Ey Çanakkale” adlı şiiriyle sahne aldı. Ardından 7/G sınıfından Mustafa Pehlivan, “Zafer Türküsü”, 7/H sınıfından Gökhan Dağ ise “Dur Yolcu” adlı şiiri okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Bunun yanı sıra, Çanakkale’nin kadın kahramanları temalı özel bir canlandırma yapıldı. Zülal Berire İlgin, Ecrin Su Şeker, Eslem Nisa Çağdaş, Dilek Koca, Nisa Nur Güneş, Enise Şura Domurcuk ve Süeda Gemci tarafından sahnelenen bu performans, Çanakkale cephesinde fedakârlıklarıyla destan yazan kadınların mücadelesini gözler önüne serdi. MÜZİK DİNLETİSİ VE TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE RUHU Programda, Müzik Öğretmeni Esra Aktaş yönetiminde duygusal bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Solo ve koro eşliğinde “Çanakkale Türküleri” seslendirilirken, öğrenci Gökçe Kirişçi “Köyümden Çıktım Yayan”, Şerife Kızıltaş ise “Eledim Eledim” adlı türküleri solo olarak söyledi. Müzikal performansın en dikkat çeken yönlerinden biri de bağlama, gitar, keman ve org gibi enstrümanlarla desteklenmesi oldu. Dilek Koca (bağlama), Nimet Azra Güngören (org), Emirhan Taşkırmaz (keman), Ferhat Karapınar (gitar), Beytullah Savrulan (ritim) ve Özel Eğitim öğrencisi Zeynep Deva Kabaağıl müzik dinletisine eşlik ederek geceye anlam kattı. RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU Etkinlik kapsamında “Çanakkale” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. Okul Müdürü Mustafa Kemahlı, ödülleri takdim ederken programı düzenleyen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Bu anlamlı etkinlik, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir önem taşıdı. Öğrencilerin sergilediği performanslar, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, şehitlerimize duyulan minnettarlık bir kez daha dile getirildi. Haber: Oğuz Karakoç   
Onikişubat ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü ve kahraman şehitlerimizi anmak amacıyla özel bir program gerçekleştirdi. Öğrencilerin duygu dolu performanslarıyla büyük ilgi gören etkinlik, tarihin unutulmaz destanlarından birine anlamlı bir saygı duruşu niteliğindeydi.

PROGRAM İSTİKLÂL MARŞI İLE BAŞLADI

Programın sunuculuğunu Gülru Ocak ve Zülal Berire İlgin üstlendi. Etkinlik, saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı 7/H sınıfından Yüksel Ecrin Eroğlu gerçekleştirdi ve Çanakkale Zaferi’nin tarihimizdeki yerini vurguladı.

DUYGU DOLU ŞİİRLER VE TİYATRO GÖSTERİLERİ

Program kapsamında 7/G sınıfından Alperen Yanık, “Övün Ey Çanakkale” adlı şiiriyle sahne aldı. Ardından 7/G sınıfından Mustafa Pehlivan, “Zafer Türküsü”, 7/H sınıfından Gökhan Dağ ise “Dur Yolcu” adlı şiiri okuyarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Bunun yanı sıra, Çanakkale’nin kadın kahramanları temalı özel bir canlandırma yapıldı. Zülal Berire İlgin, Ecrin Su Şeker, Eslem Nisa Çağdaş, Dilek Koca, Nisa Nur Güneş, Enise Şura Domurcuk ve Süeda Gemci tarafından sahnelenen bu performans, Çanakkale cephesinde fedakârlıklarıyla destan yazan kadınların mücadelesini gözler önüne serdi.

MÜZİK DİNLETİSİ VE TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE RUHU

Programda, Müzik Öğretmeni Esra Aktaş yönetiminde duygusal bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Solo ve koro eşliğinde “Çanakkale Türküleri” seslendirilirken, öğrenci Gökçe Kirişçi “Köyümden Çıktım Yayan”, Şerife Kızıltaş ise “Eledim Eledim” adlı türküleri solo olarak söyledi.

Müzikal performansın en dikkat çeken yönlerinden biri de bağlama, gitar, keman ve org gibi enstrümanlarla desteklenmesi oldu. Dilek Koca (bağlama), Nimet Azra Güngören (org), Emirhan Taşkırmaz (keman), Ferhat Karapınar (gitar), Beytullah Savrulan (ritim) ve Özel Eğitim öğrencisi Zeynep Deva Kabaağıl müzik dinletisine eşlik ederek geceye anlam kattı.

RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Etkinlik kapsamında “Çanakkale” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. Okul Müdürü Mustafa Kemahlı, ödülleri takdim ederken programı düzenleyen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Bu anlamlı etkinlik, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir önem taşıdı. Öğrencilerin sergilediği performanslar, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, şehitlerimize duyulan minnettarlık bir kez daha dile getirildi.


Haber: Oğuz Karakoç 
 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve marasgunebakis.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.