Çocuklar Masallarla Dünyayı Geziyor: Büyükşehir’den Uluslararası Şölen

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.04.2025 - 19:26, Güncelleme: 11.04.2025 - 19:26
 

Çocuklar Masallarla Dünyayı Geziyor: Büyükşehir’den Uluslararası Şölen

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, ikinci gününde de büyük bir coşku ve ilgiyle sürdü. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli noktalarından gelen masal anlatıcıları, çocuklarla buluşarak onları masalların büyülü dünyasında yolculuğa çıkardı.

  Masalın Evrensel Dili Kahramanmaraş’ta Hayat Buldu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, ikinci gününde de büyük bir coşku ve ilgiyle sürdü. Türkiye’den ve dünyadan masal anlatıcılarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, çocukları ve edebiyat tutkunlarını masalların büyülü atmosferiyle buluşturmayı sürdürüyor.   Masalın evrensel diliyle kültürel köprüler kurmayı amaçlayan şölende, alanında uzman isimler sahne alıyor. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Prof. Dr. Evrim Ölçer Özünel, Mehtap Kılıç, Dr. Zerrin Işık Tüfekçi, Nazlı Çevik Azazi, Asiye Cengiz ve Cem Alfar ile birlikte, Almanya’dan masal anlatıcısı Suse Weisseve Tunus’tan Lamiri Montasar, şehir merkezindeki çeşitli okul, kütüphane ve geçici konaklama merkezlerinde çocuklarla buluştu. Anlatıcılar, etkileşimli sunumlarıyla dinleyicilerini hayal gücünün kapılarını aralayan masal yolculuklarına çıkardı. Şehrin Kültür Turizmine ve Sanatsal Görünürlüğüne Katkı Şölen, sadece çocuklara değil, aynı zamanda öğretmenlere, ailelere ve edebiyatseverlere de hitap ediyor. Fransa, Tunus, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden gelen edebiyatçılar ve anlatıcılar, etkinliğe uluslararası bir kimlik kazandırırken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar ise zengin bir kültürel etkileşim ortamı yaratıyor. Program kapsamında 12 Nisan Cumartesi gününe kadar şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilecek etkinlikler, hem geleneksel masalları yeniden gün yüzüne çıkaracak hem de farklı kültürlerin anlatı geleneklerini Kahramanmaraşlılarla buluşturacak. Kültürel mirasın aktarılmasında sözlü anlatımın gücünü vurgulayan Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni, aynı zamanda Kahramanmaraş’ın kültür turizmine ve sanatsal görünürlüğüne de katkı sağlamayı hedefliyor.
Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, ikinci gününde de büyük bir coşku ve ilgiyle sürdü. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli noktalarından gelen masal anlatıcıları, çocuklarla buluşarak onları masalların büyülü dünyasında yolculuğa çıkardı.

 

Masalın Evrensel Dili Kahramanmaraş’ta Hayat Buldu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni”, ikinci gününde de büyük bir coşku ve ilgiyle sürdü. Türkiye’den ve dünyadan masal anlatıcılarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, çocukları ve edebiyat tutkunlarını masalların büyülü atmosferiyle buluşturmayı sürdürüyor.
 
Masalın evrensel diliyle kültürel köprüler kurmayı amaçlayan şölende, alanında uzman isimler sahne alıyor. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Prof. Dr. Evrim Ölçer ÖzünelMehtap Kılıç, Dr. Zerrin Işık Tüfekçi, Nazlı Çevik Azazi, Asiye Cengiz ve Cem Alfar ile birlikte, Almanya’dan masal anlatıcısı Suse Weisseve Tunus’tan Lamiri Montasar, şehir merkezindeki çeşitli okul, kütüphane ve geçici konaklama merkezlerinde çocuklarla buluştu. Anlatıcılar, etkileşimli sunumlarıyla dinleyicilerini hayal gücünün kapılarını aralayan masal yolculuklarına çıkardı.

Şehrin Kültür Turizmine ve Sanatsal Görünürlüğüne Katkı

Şölen, sadece çocuklara değil, aynı zamanda öğretmenlere, ailelere ve edebiyatseverlere de hitap ediyor. Fransa, Tunus, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden gelen edebiyatçılar ve anlatıcılar, etkinliğe uluslararası bir kimlik kazandırırken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar ise zengin bir kültürel etkileşim ortamı yaratıyor. Program kapsamında 12 Nisan Cumartesi gününe kadar şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilecek etkinlikler, hem geleneksel masalları yeniden gün yüzüne çıkaracak hem de farklı kültürlerin anlatı geleneklerini Kahramanmaraşlılarla buluşturacak.

Kültürel mirasın aktarılmasında sözlü anlatımın gücünü vurgulayan Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni, aynı zamanda Kahramanmaraş’ın kültür turizmine ve sanatsal görünürlüğüne de katkı sağlamayı hedefliyor.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve marasgunebakis.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.