Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı, Oda binamız hasar almadı kendi projesini denetleyen bir binamız var orada

Gündem 26.04.2024 - 13:03, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00
 

Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı, Oda binamız hasar almadı kendi projesini denetleyen bir binamız var orada

Çevresindeki binaların neredeyse tamamı yıkılmasına rağmen  Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası neredeyse hiç hasar almadı. Şube Başkanı Ökkeş Buğra Dalkıran  Kahramanmaraş’ta yıkılan binaların sebebini imara açılan alüvyonlu tarım arazilerine yapılan kentleşme olarak değerlendirdi. ‘’TEKNİK ŞARTNAMEYE UYGUN ŞEKİLDE YAPILDI, EKSTRA BİR ŞEY YAPMADIK’’ Dalkıran Şube binasının ayakta kalmasını, “Belki kamu kuruluşları içerisinde bir ilktir, hem kendi binasını yapıp hem de kendi projesini denetleyen bir binamız var orada. Yapım süresinde de yapım işlerinde de tamamen proje ve teknik şartnameye uygun şekilde yapıldı. Ekstra bir şey yapmadık aslında. Bir fiil sorumluları vardı, sorumluları işini takip etti. Projemize uygun yaptık. Yani ekstrem bir beton sınıfı, demir getirmedik veya ekstrem bir proje uygulamadık. Tamamen yerinde, o bölgeye uygun bina projesine uygun şekilde yapıldı. Başka ekstra bir durum yok” olarak açıkladı. ‘’ZEMİNE UYGUN OLMAYAN BİNALAR YAPILDI’’ Kahramanmaraş’ta yıkımın çok fazla oluşunu ise, “Kentin şu an ki merkezi, 40-50 yıl önce tarım arazisi. Buralar imara açıldı. Üstelik alüvyonlu zemine uygun olmayan binalar yapıldı. Yıkılanlar bu binalar. Kentin yüksek kesimlerindeki 50 yıllık binalar bile ayakta. Yanlarındaki yeni binalar da öyle. Tek bir neden yok. Bu binalar birden fazla faktör nedeniyle yıkılıyor” şeklinde açıkladı. Türkiyeyi sarsan ve felakete neden olan iki büyük depremin merkezi olan Kahramanmaraşta, çevresindeki çok sayıda bina yıkılmasına rağmen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası binası ayakta kaldı.

Çevresindeki binaların neredeyse tamamı yıkılmasına rağmen  Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası neredeyse hiç hasar almadı. Şube Başkanı Ökkeş Buğra Dalkıran  Kahramanmaraş’ta yıkılan binaların sebebini imara açılan alüvyonlu tarım arazilerine yapılan kentleşme olarak değerlendirdi.

‘’TEKNİK ŞARTNAMEYE UYGUN ŞEKİLDE YAPILDI, EKSTRA BİR ŞEY YAPMADIK’’

Dalkıran Şube binasının ayakta kalmasını, “Belki kamu kuruluşları içerisinde bir ilktir, hem kendi binasını yapıp hem de kendi projesini denetleyen bir binamız var orada. Yapım süresinde de yapım işlerinde de tamamen proje ve teknik şartnameye uygun şekilde yapıldı. Ekstra bir şey yapmadık aslında. Bir fiil sorumluları vardı, sorumluları işini takip etti. Projemize uygun yaptık. Yani ekstrem bir beton sınıfı, demir getirmedik veya ekstrem bir proje uygulamadık. Tamamen yerinde, o bölgeye uygun bina projesine uygun şekilde yapıldı. Başka ekstra bir durum yok” olarak açıkladı.

‘’ZEMİNE UYGUN OLMAYAN BİNALAR YAPILDI’’

Kahramanmaraş’ta yıkımın çok fazla oluşunu ise, “Kentin şu an ki merkezi, 40-50 yıl önce tarım arazisi. Buralar imara açıldı. Üstelik alüvyonlu zemine uygun olmayan binalar yapıldı. Yıkılanlar bu binalar. Kentin yüksek kesimlerindeki 50 yıllık binalar bile ayakta. Yanlarındaki yeni binalar da öyle. Tek bir neden yok. Bu binalar birden fazla faktör nedeniyle yıkılıyor” şeklinde açıkladı.

Türkiyeyi sarsan ve felakete neden olan iki büyük depremin merkezi olan Kahramanmaraşta, çevresindeki çok sayıda bina yıkılmasına rağmen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası binası ayakta kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve marasgunebakis.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.